vrijdag 4 september 2015

Die Foto.

Ik word echt niet goed van de heisa rond de foto van het verdronken jongetje. Kranten, radio, praatprogramma’s op TV, het drenst maar door, en het thema is: Zie je wel, we moeten meer vluchtelingen opnemen. Die foto gaat de doorslag geven. Omdat het zo een smaakvolle vlakverdeling is, of zo. Let op: Nu gaat de politiek het probleem eindelijk aanpakken! enzovoort.

Ik word er nogal pissig van. Want als je vluchtelingen wilt helpen, dan zal je de oorzaak van hun vluchtpogingen moeten wegnemen. Het is zinloos om de volledige bevolking van Syrië naar Europa te verhuizen. Die mensen willen vermoedelijk ook helemaal niet naar Duitsland of Oostenrijk, ze willen gewoon net als de meeste mensen in vrede thuis leven en werken zonder de kans te lopen hun hoofd te verliezen of overhoop geschoten te worden.

De oorzaak van het vluchten zijn de fanatieke verspreiders van de religie van de vrede, IS dus. En wellicht nog wat anderen die willen profiteren van de warboel. Helaas: De oplossing is oorlog, dus moeten goed bewapende en getrainde troepen er heen om het Syrische leger bij te staan in hun opruimacties. Kogels en granaten, dat is de taal die oorlogszuchtigen verstaan. Niet zemelen bij een zielige foto en filosoferen over hoe we vluchtelingen gaan verdelen, maar actie. En laat die actie in vredesnaam begeleid gaan met smaakvol gefotoshopte foto’s van wat IS uitvreet, zodat de mensen begrijpen waar het om gaat. Nu kan het nog.
Ondertussen kan Europa best vluchtelingen opnemen, maar wel met de mededeling dat ze terug moeten als het ongedierte in hun land is uitgeroeid.

En laten de geloofsgenoten in Saudi Arabië en andere moslimlanden ook eens een poot uitsteken naar die vluchtelingen. Je hoort veel te weinig uit die hoek, ondanks dat de groot-moefti (terecht) IS “een gevaar voor de Islam” heeft genoemd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten