vrijdag 5 september 2014

Kamp’s zoveelste gelul

<quote nrc.nl dd 4 sept 2014>

De PvdA gaat opnieuw opheldering vragen aan minister Kamp (Economische Zaken) over een in mei ingestort huis in Bedum, midden in het gaswinningsgebied in Groningen. Na vier maanden onzekerheid zitten de bewoners, de heer en mevrouw Meulema, financieel en emotioneel compleet aan de grond, vertellen ze vandaag in NRC Handelsblad.
In juni beloofde Kamp “binnen een maand duidelijkheid” over de oorzaken van de instorting en de toekomst van de woning. Maar die duidelijkheid heeft de familie nog altijd niet. Niet van gaswinningsbedrijf NAM, verantwoordelijk voor aardbevingsschade, en niet van de gemeente Bedum die het voortouw nam in het onderzoek naar de instorting en in de kwestie bemiddelt.
(...)
Ondanks een spreekverbod zoeken de Groningse heer en mevrouw Meulema nu de publiciteit. Ze hebben vervangende woonruimte gevonden en draaien zelf op voor de kosten.
(...)

<unquote>

Ja, zo zie je de waarde van de beloften van die oud-belastinggriezel Kamp. VVD-er natuurlijk, maar dat had ik al eerder gezegd. Spreekverbod voor de gedupeerden, ja, daar kan je op wachten. Nou, de beloofde duidelijkheid is er wel degelijk: de Groningers zijn gewoon zwaar de lul en kunnen de tyfus krijgen.

Wedden dat die mensen nooit wat gaan krijgen (behalve dus de tyfus)? Ach ja, nu ik  er over nadenk, waarschijnlijk krijgen ze als toetje van de overheid nog een brief waarin ze wordt verweten hun huis niet goed onderhouden te hebben, want dat was natuurlijk, volgens een ijlings geraadpleegde bouwkundige van de gemeente, dermate verwaarloosd dat het ook zonder die gaswinning wel moest instorten. Met een naheffing van de OZB. Het zou me zelfs niet verbazen als ze een rekening krijgen voor de bodemvervuiling die hun ingestorte woning heeft veroorzaakt. En o, ja, ze hadden ze het spreekverbod niet moeten verbreken natuurlijk, want dat maakt een stiekeme schikking in een achterkamertje onmogelijk. Ik hoop dat dit geval door de journalisten gevolgd blijft worden.
De gemeente, de NAM en de verzekeraar gaan natuurlijk net zo lang, zo lang ze maar niet hoeven te betalen,  over de verantwoordelijkheid steggelen tot de gedupeerden onder de groene zoden liggen.

Gek hè, als ik die opgeplakte grijns van Kamp zie wil ik telkens die grijns van die enge rotkop slaan. Bij Rutte en Pechtold heb ik dat verschijnsel ook in lichte mate. Ik moet daar toch eens een zielkundige voor raadplegen. Maar ondertussen: Kamp’s financiële onbenul heeft Nederland al meer dan 100.000.000 Euri gekost. Een werknemer in het bedrijfsleven zouden ze er al voor heel wat minder uitgeflikkerd hebben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten