vrijdag 12 september 2014

Werk voor Quinsy

Het zou inderdaad een goed idee zijn om Quinsy halve Gario in de Sinterklaastijd preventief op te sluiten, voor zijn eigen veiligheid uiteraard. Maar: ik heb een nieuw onderwerp ontdekt waarmee dit halfzachte ei zich kan bezig houden! Een boek waarvan ook ik een uitgave bezit en dat tot het Amerikaanse cultureel erfgoed behoort, .
Het gaat om het boek ”Legends of the old Plantation”. Eerste uitgave 1880. Het zijn kinderverhalen, geschreven door een blanke man, maar: geschreven in het dialect van “Uncle Remus” ofwel het dialect van de zwarte slaven. Dat dialect is even een beetje moeilijk lezen, maar het zijn kostelijke verhalen, over een slim konijn “Brer Rabbit” en andere dieren, zoals “Brer Wolf” en “Brer Fox”.  Maar tja, het geeft de lezer wel de indruk dat negers heel raar praatten. Nog raarder dan Zwarte Piet vroeger! Dat is dan weer rolbevestigend.

Ik denk dat Quinsy het boek maar eens moet bemachtigen, en de zaak aankaarten bij het internationaal gerechtshof. Hij kan het beste pleiten voor een totaal verbod van deze uitgave, want dit kan natuurlijk echt niet. Het is zelfs online te downloaden! Schande! Een prima manier voor Q.G. om  nu zelfs wereldwijd de aandacht op zich te vestigen. Behalve een kinderfeestje verzieken nu ook een kinderboek verbieden. En niet vergeten om mevrouw Verene een kopietje te sturen natuurlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten