donderdag 9 oktober 2014

En Kamp lult maar door!

De financiƫle onbenul Kamp, die ons mooie Nederland al minstens 100.000.000 Euri heeft gekost, wil kennelijk een Europees baantje hebben. Dus gaat hij nu proberen of hij 5.000.000.000 in het afvoerputje kan bezemen. Als hem dat lukt, dan heeft hij wel getoond geschikt te zijn voor Europa. U weet wel, dat Europa van die rechte komkommers en van die stofzuigers met beperkt vermogen (zodat je langer moet stofzuigen en het energiebesparende effect nihil is).

Het 50-voudige van een eerdere misser weggooien, het blijft toch ook een verfijnde vorm van kunst. Waaraan gaat hij die vijf miljard weggooien spenderen? Aan windmolens. Deskundigen van diverse pluimage hebben Kamp al voorgerekend dat het alleen maar geld gaat kosten en niks gaat opleveren, maar ik vermoed dat onze voormalige belastingman dat gewoon niet begrijpt en in zijn onbenulligheid denkt dat hij slimmer is dan al die anderen. Het blijft immers een VVD-er met Havo en een bedrijfscursus (Overigens is dat een hoopvolle gedachte voor jongeren met politieke ambitie).

ik herhaal een stukje recente geschiedenis:

...opheldering vragen aan minister Kamp (Economische Zaken) over een in mei ingestort huis in Bedum, midden in het gaswinningsgebied in Groningen. Na vier maanden onzekerheid zitten de bewoners, de heer en mevrouw Meulema, financieel en emotioneel compleet aan de grond, vertellen ze vandaag in NRC Handelsblad. In juni beloofde Kamp “binnen een maand duidelijkheid” over de oorzaken van de instorting en de toekomst van de woning. Maar die duidelijkheid heeft de familie nog altijd niet...

Wat ik in een eerder blogje al uitsprak, namelijk mijn vermoeden dat het wel “eigen schuld” van de Meulemaatjes zal gaan worden, lijkt ivm (bouwkundig?) onafhankelijk(??) onderzoek waarheid te worden:

...In juni kondigde de gemeente Bedum aan onafhankelijk onderzoek te laten doen naar de instorting. Hierdoor moet duidelijk worden of de schuur is ingestort door stormschade, door achterstallig onderhoud of door de aardbevingen. Beloofd werd om de resultaten snel te leveren maar nu een paar maanden later is er nog niets bekend gemaakt...
Ja, dat haalt je de koekoek! Moet ik echt geloven dat een onderzoeksbureau(tje?) doodleuk gaat zeggen dat de NAM de schuldige is? Ze kijken wel lekker uit. Als ze dat doen kunnen ze zich net zo goed meteen bij UWV inschrijven.

Ach, waarom zou je ook geld wegsmijten aan een Gronings boerderijtje en een leeggeroofd huisje... meer dan 200.000 kan dat niet kosten, dus dat zet geen zoden aan de dijk. Het is gewoon heel veel minder dan honderd miljoen! Aan kruimelwerk beginnen we natuurlijk niet.

Beste lezer(s?) google eens “meulema bedum”. Het zou natuurlijk kunnen dat de familie Meulema van de situatie rond de Groningse aardbevingen wil profiteren, maar dat zou toch na al die maanden allang bekeken kunnen zijn. O ja, nu u toch bezig bent, google ook eens “windmolens kamp”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten