zaterdag 12 juli 2014

Meerderheden

Delft wil de naaktrecreatie in de Delftse Hout verbieden. Want het ineens geeft het na dertig jaar aanstoot. Quote uit een artikel hierover:

<quote NRC 27-06-14>
Halsstarrig
Volgens Henk Jan Kamerbeek, directeur van de NFN (Naturisten Federatie Nederland), is het niet gebruikelijk dat de gemeente zich zo halsstarrig opstelt. 'Er zijn twee miljoen naaktrecreanten in Nederland, maar ook veertien miljoen mensen die dat niet zijn. Daar moet je rekening mee houden, daarom pleiten we er altijd voor dat de gemeente plaatsen aanwijst. Meestal komen we daar wel uit, maar in Delft lijkt het erop dat de gemeente ons koste wat kost weg wil hebben.'
<unqote>

Het bericht geeft te denken: als er twee miljoen naaktrecreanten zijn lijkt het me dat daar wel wat voor valt te regelen. Want ik neem aan dat velen van die resterende veertien miljoen er vermoedelijk geen bezwaar tegen hebben. Ook zijn bij die 14 miljoen een heleboel kinderen en mensen die de deur niet meer uit komen...

Als er drie mensen ineens bezwaren hebben tegen de sprookjesfiguur Zwarte Piet terwijl er twee miljoen mensen zijn die Piet graag willen houden zoals die is, dan krijgen we een Pietendiscussie en wordt er toegegeven aan dat stelletje klagers met een aandachtsprobleem, die bijgestaan worden door een buitengewoon louche jurist.

Maar als het om naaktrecreatie gaat dan is het al gauw aanstootgevend. Hoe dan ook vind ik schaamte voor naaktheid iets raars. Schaamte over het lichaam hoort over het algemeen bij godsdiensten. Net als angst voor vrouwen. Raar dus.

Het begrip "meerderheden" wordt kennelijk net als "minderheden" geheel willekeurig gebruikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten