zaterdag 19 juli 2014

OV-shitkaart

Daar gaan we weer: nu is de volgende week verplichte en los verkrijgbare kaart weer onvriendelijk voor het mejeu want er zit waardevolle grondstof in (koper onder andere) en dat wordt straks allemaal gewoon weggegooid. Gut gut, daar komen ze nu (zogenaamd?) ineens pas achter. De oude papieren kaartjes werden ook weggegooid, maar dat was gewoon papier. 90 ton per jaar ongeveer voor miljoenen kaartjes. Papier is een makkelijke grondstof om te hergebruiken, dus met dat papier  moesten we maar eens stoppen. Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan?

Belachelijk. Behalve dat de OV-shitkaart voor buitenlandse toeristen een geheel onbegrijpelijk produkt is en dat je, als je bijvoorbeeld naar Belgiƫ treint, je nog steeds een papieren kaartje moet kopen - immers in andere landen kennen ze het wanproduct niet - kan je niet zien waarvoor je nu eigenlijk hebt betaald. Een papieren kaartje geeft 100% duidelijkheid. Datum, bestemming, bedrag, alles is voor de duvel en zijn ouwe moer te lezen; er kan - in tegenstelling tot elektronica - praktisch niks aan kapot, daarbij kan je de kaartjes zo goed als eeuwig bewaren voor eventuele belasting aangifte.

In Parijs, Londen, Praag en waar verder ook in dat verrukkelijke Vereenigde Europa kan je gewoon een papieren kaartje kopen. Ik denk dat ze in andere landen allang de nadelen van de chipkaart hebben onderkend. Inclusief de nadelen van de privatisering. De slimmeriken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten