woensdag 14 augustus 2013

Friso.

Tja, eindelijk is het dan zo ver: Friso is niet meer. Kranten berichten uitputtend over zijn intelligentie, zijn afgeronde opleidingen en andere mooie eigenschappen. Ook zijn eigenzinnigheid wordt met waardering genoemd.

Hoe intelligent moet je zijn om tegen de waarschuwing in toch lekker buiten de piste te gaan skieën? De kans was 4 op een schaal van 5 dat het mis zou gaan. Mogelijk dacht hij: “Ach, die waarschuwingen altijd, gewoon overdreven voorzichtigheid, er gebeurt toch nooit wat, het zal wel meevallen en de bevriende man van het hotel gaat ook en die zal het vast wel beter weten”. De hotelman wist het inderdaad beter want die had een soort airbag aan waardoor hij het gebeuren heeft overleefd. Friso had kennelijk zo een geweldige haast om weg te komen dat hij geen tijd had om ook even zo een ding aan te doen. Hoe dan ook, het was een slecht moment om eigenzinnig te zijn. Misschien was hij deze keer jammer genoeg alleen maar eigenwijs.

De koninklijke familie gaat al sinds mensenheugenis naar Lech op vakantie, en de kinderen leren al op jonge leeftijd skieën. Ik neem aan dat ze hun kinderen dan ook leren dat ze waarschuwingen serieus moeten nemen. Ouders leren hun kinderen toch ook oversteken: “Eerst goed naar links kijken of er iets aankomt, dan naar rechts, en nog eens naar links...”. Roekeloze kinderen worden door bezorgde ouders extra onder handen genomen, hopend dat het later goed met ze zal gaan.

Het lijkt er op dat lieden van koninklijken bloede door hun opvoeding een gevoel van onkwetsbaarheid hebben meegekregen.
Ik heb vooral te doen met zijn kinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten