zaterdag 12 oktober 2013

Russische diplomaat

Even kort dan: hoe zou het komen dat Poetin de stomdronken vertegenwoordigers van zijn land niet per direct terugroept om ze te herplaatsen als burgemeester van Tschernobyl? Is dit een uitnodiging aan alle Russische diplomaten om lekker te doen waar ze zin in hebben, want ze zijn toch onschendbaar? Beschouwt Poetin het je in stomdronken toestand misdragen als een stuk onvervreemdbaar Russisch cultuurgoed dat gerespecteerd moet worden? Dat een stomdronken echtgenote vier auto’s aan gort kan rijden en er dan ongestraft mee weg kan komen, want ook onschendbaar, vind ik wel heel bijzonder vreemd.

In veel winkels is de klant koning, maar dan moet de klant zich ook wel enigszins koninklijk gedragen. Anders wordt de klant er heus uitgebonjourd.

Het lijkt me dat als diplomaten zich niet als zodanig kunnen gedragen deze zo snel mogelijk terug worden geroepen. Maar Poetin laat zijn vertegenwoordiger hier zitten en wil excuses van Nederland. Ik heb lang geleden erg gelachen om Chroestjof die bij de VN met zijn schoen op tafel sloeg, maar dat leek me een stukje theater. De Russen blijven een buitengewoon mysterieus volk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten