vrijdag 9 mei 2014

Minder, minder...

Willen jullie minder motorclubs? Ja, minder, minder, vinden ze in Limburg. O, maar we bedoelen minder criminele motorclubs!
Er zijn naar mijn idee helemaal geen criminele motorclubs; net zoals er waarschijnlijk geen brandkastenkrakersclub is. Mogelijk zijn er wel criminelen die naast die tijdsbesteding ook lid zijn van een motorclub, maar dat is een ander verhaal.
Het doet me denken aan het jaar 1980, toen MotorKlub Den Haag een leegstaande school aan de zeer chique Parkweg kraakte om als clubhuis en sleutelruimte te gebruiken. Er kwam meteen een buurman langs die vroeg “willen jullie koffie?”. Dat wilden we wel en de man kwam met een industrieel koffieapparaat en een enorm verlengsnoer, want in de school was nog geen elektriciteit aanwezig. Verbaasdheid vierde hoogtij bij de krakers. Wat bleek een paar weken later? De buurt (denk aan juristen, tandartsen, en andere goed gesitueerde lieden) was al jaren bang voor inbraken en dat de school in de fik zou gaan omdat er allerlei zwervers en ongeregeld volk in overnachtte: men was blij dat er nu een nette motorclub in zat die ook nog vrijwel geen lawaai maakte. Kortom: het kan ook anders met motorclubs.

Willen jullie minder Europa? Ja, minder, minder, vinden de meeste Europese burgers. O, maar we bedoelen minder betuttelaars en bemoeials! Zoals bijvoorbeeld het gebetuttel over het verplichten van gebruik van de 1 en 2 cent muntjes, waar recent een studiegroep (of commissie of zo iets) voor is opgericht.
Minder Europa? Nou, dan kunnen jullie mooi de pot op! Trouwens, jullie kunnen in Nederland stemmen wat jullie willen, maar die 26 Nederlandse vertegenwoordigers slaan toch geen deuk in een pakje boter. Maar wel graag die 6 miljard afdragen, en als jullie braaf zijn en het vriendelijk vragen kunnen jullie er 2 miljard van terugkrijgen.

Willen jullie minder? Nou, dan zorgen we er wel voor dat het minder wordt hoor: de ouderenzorg, de ziekenzorg, de thuishulp, het theater, de AOW, nou ja, u weet het ondertussen wel. Toch maar gaan stemmen, lijkt me.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten