dinsdag 22 april 2014

Jellejetta etc.

Ja ja, de verkiezingen komen er aan dus daar gaan we weer: als men na een jaar nog geen klein beetje redelijk begrijpbaar Nederlands spreekt wordt er geen bijstand meer verstrekt. Een ideetje dat PVV en VVD achterban zeker geweldig zullen vinden. Die regeling komt er vast wel door. Natuurlijk, want het is een Kreet voor de Bühne, immers als het Nederlands leren niet lukt gaan die mensen gewoon de niet-strafbare illegaliteit in, of er wordt een mouw aan gepast, of elk niveau Nederlandse taal zal OK zijn, en de goede wil is dan voldoende, enz. enz. Het kan ook zijn dat het volgens “Europa” een ongeldige regeling is en dan gebeurt er niks.
Maar we kunnen wel zeggen dat Jetta Klijnsma (gereformeerd opgegroeid, PvdA) lekker bezig is met haar loopbaanplanning. Net als Tjibbe “toiletpot” Joustra. Maar die is van D66.

Op naar de volgende oprisping:

O ja: De NS wil dat de lokale spoorlijnen weer bij de NS komen. Een kleine dertig jaar geleden werden die “onrendabele” lijnen, zoals Almelo-Mariënberg, afgestoten en moest ook op veel plaatsen het spoor verdubbeld worden om concurrentie op het spoor mogelijk te maken. Een brugklasser kon al beredeneren dat zo iets onzin is. Welaan, de onrendabele lijnen bestaan nog steeds en nu wil de NS ze weer terughebben, want kennelijk zijn ze rendabel geworden. De smoes is dat de lijnen dan beter in de NS dienstregeling ingepast kunnen worden en dat het stupide in- en uitchecken bij diverse vervoerders dan kan stoppen.
En NS en Prorail moeten weer samengevoegd worden. Mijns inziens geheel terecht. Ook vind ik dat Translink met die chipkaart een overheidsbedrijf moet worden. Maar waar halen ze bij de NS toch in hemelsnaam alsmaar weer het geld vandaan dat al die jaren over de balk is gesmeten (om maar niet weer over de Fyra te beginnen)? Het moet om vele, vele miljarden gaan. En gaan ze na het samenvoegen dan eindelijk eens de overbodige managers vervangen door broodnodige technici?

Nog wat geks: de app “Uberpop” is oneerlijke concurrentie.... He??? Eindelijk een slimme en handige moderne uitvinding om een taxi te bestellen en dat is dan oneerlijk?
Het lijkt wel op de (fictieve) Vereeniging van Loodzetters die protesteert tegen zetcomputers. ICT en overheid... ik heb het gevoel dat wat dat betreft de overheid nog maar net is gewend aan het gebruik van de balpen en dat sommige dienaren “voor de zekerheid” stiekem nog een kroontjespen en een potje Gimborn galnoteninkt in de bureaulade hebben. Behalve dan gelukkig Nelie Kroes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten